Cinci elevi din ciclul primar de la Școala Gimnazială din Dudeștii Noi au participat, în lunile noiembrie și decembrie, la două concursuri tradiționale pentru finalul de an: concursul regional „Grai și cântec bănățean”, aflat la ediția a IX-a, și concursul județean „Mândru mi-s că-s bănățan”.

Primul eveniment a avut loc în 25 noiembrie, la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. Eleva Yana Ciocan, din clasa pregătitoare, s-a întors acasă cu diploma pentru obținerea premiului I. Performanța a fost obținută cu ajutorul profesorului coordonator Ionela Maria Toda.

În ziua de 9 decembrie, pe scena Casei Studenților din Timișoara au intrat în concurs alți patru elevi din ciclul primar, unul din clasa pregătitoare și trei din clasa a IV-a, în concursul județean „Mândru mi-s că-s bănățan”. Secțiunea dedicată elevilor din clasa pregătitoare a fost câștigată de Filip-Ionuț Nica (profesor coordonator Ionela Maria Toda), cu poezia „Toț prostanii au mobil”, de Ion Jorz. Cei trei elevi din clasa a IV-a, profesor coordonator Georgeta Nica, au ocupat primele trei poziții ale podiumului, astfel: Premiul I – Alexandra Vălean (a recitat poezia „O comegie dă mășână”, de Sorin Olariu); Premiul II – David Bodea (a recitat poezia „Sara la bunișii mei”, de Marius Munteanu); Premiul III – Gabriela-Nicoleta Novac (a recitat poezia „Cum îi să fii măritată”, de Petru Andraș).