Biserica Romano-Catolică “Sf. Vendelin” din comuna Dudeștii Noi a primit undă verde la finanțare. Proiectul “Restaurarea și amenajarea peisagistică a ansamblului arhitectural Biserica Romano-Catolică “Sfântul Vendelin” depus de Comuna Dudeștii Noi, în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolică Timișoara, a fost câștigat. Astfel, la începutul lunii august a fost semnat contractul de finanțare în valoare de aproape 7 milioane de lei. Din total, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% – finanțare din bugetul național, iar restul, de 2%, cofinanțare din bugetul local.

În prezent, se realizeaza documentațiile pentru obținerea avizului Ministerului Culturii în etapa de Proiect Tehnic. După recepție, documentul urmează să fie avizat de ADR Vest, urmând ca după primirea avizului favorabil să înceapă procedurile de achiziție publică a lucrărilor. Execuția propriu-zisă se va întinde pe parcursul a doi ani și este preconizată să demareze în luna mai 2018, după stabilirea unui constructor care să corespundă cerințelor în domeniul reabilitării monumentelor istorice.

Proiectul se va implementa pe o perioada de 42 de luni, calculate de la data semnarii contractului de finanțare, respectiv 03.08.2017, până în 03.04.2021.

Daniela PETRUȚ