Două dintre scopurile acestuia sunt creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și prevenirea faptelor antisociale

Sistemul de supraveghere video de care va beneficia comuna Dudeștii Noi a fost instalat și se află în perioada de probă.

Grație acestuia, sistemul fiind unul dintre cele mai performante din județul Timiș, gradul de siguranță al cetățenilor va crește, consideră Alin Nica, primarul comunei, care ne-a declarat pe marginea acestui subiect: „Avem la toate intrările și ieșirile din localitate camere de recunoaștere a numerelor de înmatriculare ale mașinilor, indiferent că este zi sau noapte.

De asemenea, avem camere de supraveghere la instituțiile importante din comună și încă un număr de camere în anumite puncte cheie din localitate.

Scopul acestui sistem este de a crește gradul de siguranță al cetățenilor și de a preîntâmpina diferite acte antisociale, cum ar fi aruncarea gunoaielor în locuri nepermise, distrugerea bunurilor publice, a pomilor, a coșurilor de gunoi stradale, a locurilor de joacă, a mobilierului urban.

Vreau să fac o precizare: oamenii nu trebuie să confunde acest sistem de supraveghere video cu faptul că acest sistem ar trebui să le păzească casele, iar ei să nu mai aibă nici o grijă. Fiecare este responsabil de paza proprietății sale.

Investiția a fost de 300.000 de lei și a fost finanțată integral din bugetul local.

Sistemul este momentan în probe, dar sistemul poate fi folosit, darea oficială în funcțiune urmând a se produce după semnarea recepției finale, probabil în cursul lunii ianuarie a anului viitor.

În ceea ce privește modul de funcționare al sistemului, camerele înregistrează mișcarea, nu înregistrează non-stop, deoarece, dacă nu se mișcă nimic în cadru, nu are rost să consume energie.

În momentul în care este sesizată mișcare, camera pornește imediat și înregistrează.

Mai menționez faptul că sistemul de supraveghere video pe care îl avem noi este unul dintre cele mai performante din județ și vom dori să-l extindem în mai multe zone din comună, dar acest lucru pe parcursul anilor ce vor urma.

În același timp, după darea în folosință a sistemului, dorim să punem câteva camere live on-line pe site-ul de Internet al Primăriei comunei Dudeștii Noi”.