Începutul lunii februarie a venit cu veşti bune pentru fermierii interesaţi de producţiile de tomate. Astfel, conform Hotărârii de Guvern, nr. 39/2017, publicată în Monitorul Oficial în data de 1 februarie 2017, s-a aprobat programul de susţinere a culturilor de tomate în spaţii protejate. În ceea ce priveşte eligibilitatea, fiecare potenţial beneficiar trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, acesta trebuie să deţină o suprafaţă de minimum 1.000 de metri pătraţi în spaţii protejate şi să facă dovada obţinerii unei producţii de cel puţin 2 kg tomate/mp şi să valorifice o cantitate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative. Totodată, să fie înregistrat în evidenţele Registrului Agricol şi să facă dovada valorificării producţiei în lunile ianuarie-mai inclusiv, respectiv noiembrie-20 decembrie.

În ceea ce priveşte procedura, doritorii trebuie să depună o cerere de înscriere în Program, care va fi verificată de către Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Timiş. Ulterior, se vor urma pașii din ghid, monitorizați tot de cei de la DAJ.

Persoanele interesate să devină beneficiari sau doar să se informeze cu privire la programul de finanțare, sunt așteptate la sediul Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Timiş, Piața Libertății, nr. 1, telefon 0256220944, 0256220948 sau 0724005688, persoană de contact Ionela VITONESCU.

Daniela PETRUŢ