În luna iunie, la Casa de Cultură din Dudeștii Noi a avut loc o acțiune de promovare a jocurilor strategice – șah, Go și Catan – sponsorizată de canalul de televi­­zi­une Da Vinci Learning, care a oferit participanților niște tricouri superbe, cu tematică Da Vinci, șah și Go. Au participat copii din câteva localități ale județului Timiș. Inedit, au luat parte la jocuri și unii dintre părinții prezenți.

Luna iulie a adus prelungirea acțiunilor sub sigla Da Vinci, la sediul UPC din Timișoara, Piața Victoriei, unde copiii care au venit să joace șah și / sau Go au primit cadouri venite tocmai de la Berlin, de exemplu kit-uri de cercetași (binoclu, lanternă etc.) sau truse pentru mici experimente. Dudeștenii au fost și ei prezenți, prin Diana Anghel, Rafael Glujdea, Eduard Glujdea, Daniel Homone, Filip Nica, Karla Panici, Andrei Râpă și Ingrid Turbureanu.

La 14 august copiii dudeșteni au luat parte la Cupa Șagului, unde în paralel au fost competiții de șah și de Go. Diana Anghel s-a clasat pe locul I la categoria F10 la Go, iar Ingrid Turbureanu pe locul 3 la F8. Eduard Glujdea a ocupat locul 2 la Go, secțiunea juniori sub 14 ani. Rafael Glujdea a ocupat locul 2 la Go, la categoria B10. Diana Anghel a ocupat și locul 2 la șah, categoria F10.

În perioada 18-20 august, Timișoara a găzduit Cupa „Walter Schmidt” la Go, ediția XIV, concurs internațional organizat cu sprijinul municipalității. Din 71 de jucători, 19 au fost din Serbia. Dudeștenii au fost prezenți prin Diana Anghel, Rafael Glujdea, Eduard Glujdea și Ingrid Turbureanu. Rafael Glujdea a fost premiat, locul 3 la categoria B8.

Zamfir MOLDOVAN, antrenor